2024 sisustustrendit!

Blogi » Vuoden 2024 Sisustustrendit!

 

Sisustaminen vuonna 2024 säilyttää osan jo tutuksi tulleista trendeistä, mutta tuo mukanaan myös uutta. Tänä vuonna trendi on hyvin monipuolinen, minkä vuoksi jokaisen on mukava napata omat suosikkinsa ja soveltaa niitä omaan kotiin!

 

Aisti luonnon rauhaa oman kodin ruokailuhuoneessa. House Nordic Toulon lankkupöydän tammen värisen kannen reuna on kauniin aaltoileva.

 

 

Suosittu, kotoisa puu

Hektisessä nykymaailmassa oman kodin toivotaan olevan entistäkin rauhoittavampi ja miellyttävämpi paikka. Puusta pidetään niin materiaalina kuin kuviointinakin. Suosiossa jo aiemmin olleen vaalean puun ja tammen rinnalle nousee nyt myös tumman puun värisiä kalusteita, joilla voi tuoda niin luonnollisuutta kuin kontrastia kodin sisustukseen. Tumman puun ja ruskean eri sävyt ovat suosittua niin tv-tasoissa, sohvapöydissä kuin keittiökalusteissakin. Sävyt sopivatkin monen eri sisustustyylin kanssa. Kotiin luodaan luonnollista ja rentouttavaa tunnelmaa yhdistämällä puun värejä huonekasveihin, vihreän tai hiekan sävyjen kanssa.

 

 

Kaarevia ja pyöreitä muotoja

Sulavat muodot nousivat trendeihin jo jokin aika sitten, ja niiden suosio ei näytä vähenevän. Pyöreys näkyy niin sohvien kuin kovienkin kalusteiden muotoilussa. Esimerkiksi senkit eivät ole tavallisen kantikkaita, vaan ne voivat olla muodoiltaan ovaaleja. Nojatuoleissa näkee persoonallista ja modernia muotoilua. myös pyöreät pöydät kasvattavat suosiotaan. Pyöreyteen yhdistellään usein sormipaneelimaista pintaa, joka korostaa jo ennestään sulavia muotoja.

 

 

House Nordic Glasgow nojatuoli ja rahi edustavat kiehtovasti muotoilutrendiä.

 

 

Väriä elämään!

Maanläheiset värit beigestä harmaaseen ovat olleet suosittuja jo vuosia. Näitä harmonisia värejä nähdään sisustuksessa erityisesti senkeissä, vitriineissä ja muissa kovissa kalusteissa. Hiekan sävyt ovat vuonna 2024 nostanut edelleen suosiotaan. Trendaavana näkyy kuitenkin hyvin myös vielä värikkäämpi sisustustaminen, värien runsaus ja rohkea yhdisteleminen. Erityisesti lempeyttä henkivä persikka ja muut vaaleanpunaiset sävyt ovat nousseet pinnalle. Sähkönsininen, vihreä, turkoosi ja violetti ovat myös suosittuja. Erilaisia värejä näkyy yhä enemmän sohvissa, matoissa ja tekstiileissä. Perinteisen harmaan sohvan tilalle voidaan nyt valita rohkeasti esimerkiksi vihreä tai vaaleanpunainen rentoutumispaikka.

 

 

Tekstuurien runsautta!

Nyt ei tarvitse huolehtia siitä, että kaikki niin sanotusti "mätsää."  Runsaus näkyy sisustustrendeissä myös tekstuurien osalta ja niillä on helppo leikitellä boheemin, skandinaavisen tai modernin sisustuksen kanssa. Suosionsa säilyttävät pörröiset buklee– ja teddypinnat. Eläväpintaiset materiaalit tuovat huonekaluihin lisää kodikkuutta ja niillä voi verhoilla vaikka sohvan tai lepotuolin. Lisää runsautta tekstuurien kirjoon tuovat matot, joissa nukan pituus vaihtelee näyttävästi kuvioinnin mukaan. Kotiin voi tuoda ripauksen rauhallista runsautta esimerkiksi karvapintaisella  Rabbit Bubble sisustustyynyillä ja erittäin pehmeällä Rabbit nukkamatolla, joissa on todella sileä ja tiheä nukka.

 

 

Sisusta rohkeasti lempiväreilläsi! Huonetta piristää monivärinen Fiesta 4302 sileäksi kudottu matto, kukat ja värikkäät sisustustyynyt.

 

Maksimalismi vai minimalismi?

Minimalismi on pitkään pitänyt pintansa trendeissä. Erityisesti suosittuna pidetään nyt Japandi sisustustyylisuuntausta, joka korostaa yksinkertaisuutta, luonnonläheisyyttä ja rauhaa. Tyyli yhdistää japanilaisen ja skandinaavisen sisustuksen elementtejä luoden harmonista ja minimalistista tunnelmaa. Nyt suosiotaan näyttää kuitenkin kasvattavan kuitenkin myös maksimalismi, eikä ihme, sillä tekstuurien ja useiden värien nostaessa päätään sisustajat haluavat yhdistellä erilaisia asioita näyttävästi. Maksimalismia voi tuoda kodin sisustukseen niin värien, tekstiilien kuin erilaisten elementtien avulla. Vaikka maksimalismi on noussut suosioon, pitää minimalismi silti pintansa sen rinnalla. Minimalistiseen sisustukseen voi tuoda väriä esimerkiksi käyttämällä enemmän saman värin eri sävyjä tuomaan kerroksellisuutta. Näin sisustus pysyy hillitympänä verrattuna useiden erilaisten materiaalien yhdistämiseen.

 

 

Ekologisuus nyt ja tulevaisuudessa

Ekologisuuden kohdalla ei välttämättä kannata enää puhua trendistä, vaan se on tullut jäädäkseen. Ekologisuus sisustamisessa ei tarkoita pelkästään käytettyjen kalusteiden hankintaa, vaan harkittuja ja pitkäikäisiä sisustuspäätöksiä. Kotiin halutaan kalusteita, jotka kestävät aikaa ja kulutusta. Myös kotimaisuutta arvostetaan yhä merkittävimmissä määrin.  Yhä useampi kertoo tukevansa kotimaista työtä ja palveluita enemmän myös tulevaisuudessa.

 

 Kotimaisen Hiipakka Solo kalusteperheen hunajatammen värinen senkki  sopii kauniisti vihreiden sävyjen kanssa.

 

 

Yhteenvetona voidaan todeta, että vuoden 2024 sisustustrendeistä voi nyt poimia oman maun mukaan helposti piristystä kotiin. Tuppu-Kalusteen monipuolisesta ja vaihtuvasta valikoimasta löytyy lukuisa määrä kalusteita, mattoja ja vinkkejä erilaisiin sisustustyyleihin. Oletko sinä jo tutustunut?

 

Tästä verkkokauppaan!

 

 

KÄYTTÄJÄTUNNUS
SALASANA

Kirjautuminen

Kirjaudu sisään antamalla
tunnuksesi ja salasanasi.

› Uusi asiakas? Rekisteröidy tästä.
› Unohtuiko salasana?

Sulje sivuvalikko