Matot

 

Meiltä saat tilattua upeat ja laadukkaat matot netistä edullisesti! Verkkokaupassamme on erittäin laaja ja monipuolinen valikoima erilaisia mattoja. Valikoimaamme kuuluu nukkamattoja, viskoosi- ja chenillemattoja, sileäksi kudottuja mattoja, lasten mattoja, puuvillamattoja, kuramattoja, liukuestemattoja, bukleemattoja, plyysimattoja, kaksipuoleisia mattoja, villamattoja, muovimattoja, terassimattoja, hamppu- ja juuttimattoja, kylpyhuoneen mattoja, lehmäntaljoja sekä lampaantaljoja. Mattoja on saatavilla niin pyöreinä, käytäväpituisina kuin keskilattiamattoinakin. Lisäksi meiltä saa ostettua myös mattojen oheistuotteita, kuten liukuesteverkkoja ja suoja-aineita. Tilaa kotiisi uudet matot netistä verkkokaupastamme tai tule ostamaan ne Kauhajoen myymälästämme!

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä matoista

 

Millainen matto työtuolin alle?

Sileäpintainen ja hyvin paikoillaan pysyvä matto on paras vaihtoehto pyörällisen työtuolin alle. Tällaisia mattoja ovat esimerkiksi kaikki sileäksi kudotut matot, jotka ovat kovapintaisia mattoja, jonka ansiosta ne pysyvät hyvin ryhdissä työtuolin pyörien alla. Lisäksi työtuolien alle on saatavana muovisia työtuolin alusmattoja, jotka ovat läpinäkyviä ja sileitä tuolin alla olevaa lattiaa suojaavia mattoja. Mattoa valitessa kannattaa ottaa huomioon maton riittävä koko. Maton tulisi peittää koko se alue, jolla työtuolilla liikutaan. Mikäli lattian suojaamisen lisäksi haluaa vähentää kaikua, suosittelemme valitsemaan työtuolin alle ennemmin sileäksi kudotun maton, kuin kovaa muovista tuolinalusmattoa. Plyysimatot ja nukkamatot toimivat kyllä hyvinä kaiun vähentäjinä ja siten akustisena elementtinä, mutta työtuolien pyörät eivät pääse liikkumaan tällaisten mattojen päällä, jonka vuoksi ne eivät ole hyvä valinta työtuolin alle.

 

Millainen matto makuuhuoneeseen?

Pehmeät, mutta helppohoitoiset matot ovat suosittuja makuuhuoneisiin. Tällaisia pehmeitä mattoja ovat esimerkiksi plyysimatot ja nukkamatot, joita löytyy usean värisinä ja kokoisina. Mieltymyksistä riippuen voi makuuhuoneeseen valita esimerkiksi kaksi pientä nukkamattoa sängyn kummallekin puolelle ja vaikka kolmannen hieman pidemmän maton vielä sängyn päätyyn tilan niin salliessa. Mikäli tilaa haluaa yhtenäistää, suosittelemme valitsemaan yhden ison esimerkiksi 200x300 cm kokoisen maton, joka sijoitetaan parisängyn alle niin että matto tulee yli kummaltakin sängyn puolelta ja sängyn jalkojen puoleisesta päädystä. Tällöin yöpöytien alainen ja edessä oleva alue jää vapaaksi matosta, mutta matto kattaa koko sängyn ympärillä olevan alueen, jolla yleisesti ottaen eniten kävellään. Monista matoista on saatavana myös mittatilausvaihtoehtoja, joista saadaan valmistettua juuri oikean kokoinen matto tai matot makuuhuoneeseen.

 

Millä maksutavoilla voin tilata maton netistä?

Verkkokaupassamme voit maksaa maton ja muut ostokset joko Paytrailin maksupalvelun kautta tai Jousto-laskulla tai –osamaksulla. Paytrailin maksupalvelussa voit maksaa tilauksen verkkopankissa tai luottokortilla (Visa, Visa Electron, Mastercard).

 

Mihin käytetyt matot?

Hyväkuntoiset ja käyttökelpoiset matot kannattaa myydä esimerkiksi kirpputorilla tai netin myyntipaikoilla, jotta matto voidaan käyttää sen eliniän loppuun saakka. Itselle ei niin mieluinen matto voi nimittäin tuoda iloa vielä vuosiksi jonkun muun kotiin. Mikäli matto on kuitenkin jo käyttökelvoton, tulee se kierrättää. Pienet ja ohuet matot voi yksittäisenä laittaa kodin sekajätteeseen. Mikäli kyse on useammasta tai paksummista ja isommista matoista, tulee ne viedä oman paikkakunnan hyötykäyttöaseman sekajätteeseen.

 

Kuinka usein matot pestään?

Varsinkin keinokuidusta valmistettujen ja villaisten mattojen luonnollinen lian hylkimiskyky on niin hyvä, että lika ei kovin helposti pääse itse kuituun sisälle, jolloin kyse useimmiten onkin vain pintaliasta, jonka voi helposti poistaa esimerkiksi paikallisesti tahranpoistoaineella. Lähinnä esimerkiksi puuvillamatoissa lika pääsee paremmin imeytymään itse kuituun, jolloin perusteellisempi pesu voi olla tarpeen. Voidaankin siis sanoa, että maton rakenteen ja ulkonäön parhaana mahdollisena säilyttämiseksi matoille ei kannata tehdä niinkään aikaväliin perustuvaa pesua, vaan pestä matto sen ollessa niin likainen, että pesu tulee tarpeeseen. Monien mattojen ylläpitosiivoukseen riittääkin pitkälti säännöllinen imurointi ja tarvittaessa raittiissa ja kuivassa ilmassa tuulettaminen. Monille kemiallista pesua vaativille matoille ja villamatoille voi talvisin tehdä raikastuksen puhtaassa lumihangessa. Pakkasen ollessa riittävän kova, että lumi on kuivaa, matto laitetaan lumihankeen käyttöpuoli alaspäin raikastumaan. Ennen lumihankeen laittoa maton kannattaa antaa viilentyä ulkona, jotta se ei sulata lumen pintakerrosta märäksi ja mattoon tarttuvaksi. Tällä vuosittaisella raikastuksella poistuu samalla myös irtolika maton pinnasta.

 

Missä asteessa voi pestä maton?

Pesulämpötilaan vaikuttaa merkittävästi maton materiaali, jonka vuoksi oikea pesulämpötila tulee aina varmistaa kyseisen maton omista pesuohjeista. Useimmat matot voi kuitenkin pestä haaleassa 30° vedessä niiden vahingoittumatta.

KÄYTTÄJÄTUNNUS
SALASANA

Kirjautuminen

Kirjaudu sisään antamalla
tunnuksesi ja salasanasi.

› Uusi asiakas? Rekisteröidy tästä.
› Unohtuiko salasana?

Sulje sivuvalikko