Mikä matto sopii lemmikkiperheeseen?

Blogi » Mikä matto sopii lemmikkiperheeseen?

 

Etsitkö sopivaa mattoa kotiin, jossa on lemmikkejä? Lemmikkieläinperheessä maton valinta voi vaatia harkittua lähestymistapaa, jotta se sopii perheen tarpeisiin, kestää kulutusta ja on helppo pitää puhtaana. Tutustumme nyt neljään erilaiseen mattolaatuun, jotka eroavat ominaisuuksiltaan toisistaan, mutta sopivat erinomaisesti lemmikkieläintalouteen. Tämä auttaa sinua valitsemaan maton, joka vastaa parhaiten perheesi omia tarpeita ja vaatimuksia.

 

 

Sileäksi kudottu matto

Ensimmäinen suosittu vaihtoehto lemmikkieläinperheissä on kova- ja sileäpintainen matto. Useimmat näistä matoista valmistetaan helppohoitoisesta polypropeenista. Materiaalin ja sileän pinnan ansiosta maton puhdistus on vaivatonta, esimerkiksi nihkeällä mopilla pyyhkimällä. Tiukasti kudottu pinta tekee näistä matoista sopivan valinnan esimerkiksi kissatalouksiin, estäen kissan kynsiä avaamasta maton pintaa ja säilyttäen sen siistin ulkonäön. Vaihtoehtoina ovat myös liukumattomat pohjat, mikä on käytännöllistä erityisesti vilkkaiden lemmikkien kanssa tai tiloissa, joissa yleensäkin liikutaan paljon. Matosta löytyy useita kokovaihtoehtoja niin käytävämatoista, keskilattiamatoista kuin pyöreistä matoista. 

 

Sileäksi kudottu matto on erinomainen valinta kotiin, joissa on koiria tai kissoja. Kuvassa Iiris sileäksi kudottu matto, uutuusvärissä pellava!

Matto pysyy hyvin paikoillaan kumipohjan ansiosta ja sopii kodin eri tiloihin.

 

 

Lyhytnukkainen plyysimatto

Toisena vaihtoehtona lemmikkieläinperheille on tiivis- ja lyhytnukkainen plyysimatto, joka on käsitelty antistaattiseksi. Tiivisnukkainen matto pitää karvat ja liat helposti poistettavina maton pinnalla, josta ne voidaan imuroida tai tarvittaessa puhdistaa tekstiilinpuhdistusaineella. Pehmeä plyysimatto on paitsi käytännöllinen ja miellyttävä myös lemmikkieläimille.

 

Lyhyt- ja tiheänukkaisesta matosta koiran karvat voi poistaa helposti imurilla.

Kuvassa Naxos 3815 plyysimatto kulta.

 

 

Bukleematto

Bukleematot ovat perinteisesti suosittu valinta erityisesti koiraperheissä niiden liukumattoman pohjan ja monipuolisten kokovaihtoehtojen vuoksi. Näissä matoissa on useita eri kuoseja ja värejä, mikä tekee niistä sopivia monenlaisiin sisustustyyleihin. Ne ovat myös helppohoitoisia, sillä ne voi vesipestä! Huom: bukleematon pinnassa on silmukoita, jotka voivat purkautua esimerkiksi tarttuessaan teräviin kynsiin. Tämän vuoksi se ei ole välttämättä paras valinta kissatalouksiin.

Kaunis Muratti bukleematto sopii niin olohuoneeseen kuin eteisen käytävälle monipuolisten kokovaihtoehtojen ansiosta. Matto on myös erittäin helppohoitoinen, sillä se pysyy pitkään puhtaana imuroinnin ja tuuletuksen avulla. Muratin voit valita myös vaaleanharmaana ja tummanharmaana.

 

 

Muovimatto

Mikäli vaaditaan erittäin kestävää ja helposti puhdistettavaa mattoa, muovimatto on loistava valinta muun muassa eteisiin, jonne lemmikit ja ihmiset saapuvat kuraisilla jaloillaan. Valinnassa on kuitenkin kiinnitettävä huomiota maton paksuuteen ja jämäkkyyteen varmistaakseen kestävyyden ja paikallaan pysymisen.

 

Paksu ja ryhdissä pysyvä Norrby muovimatto on erinomainen valinta, mikäli matto likaantuu helposti ja usein! Se soveltuu sekä sisä- että ulkotiloihin, kosteisiin tiloihin ja myös lattialämmityksellisiin huoneisiin!

 

 

VINKKI:

Materiaalin ja helppohoitoisuuden lisäksi on tärkeää kiinnittää huomiota myös maton kuviointiin tai kuviottomuuteen.

Yksiväriset ja kuviottomat matot voivat paljastaa likatahrat helpommin verrattuna värikkäämpiin vaihtoehtoihin.

 

 

Valitse omasi!

Valikoimastamme löytyvät kaikki esitellyt mattolaadut eri kuoseilla ja väreillä edullisin hinnoin ja nopeilla toimituksilla! Verkkokaupastamme sekä Kauhajoen myymälästä voit helposti etsiä juuri teidän lemmikkiperheeseen sopivan maton. Lisäksi meiltä löydät myös mattojen oheistuotteita, kuten liukuesteverkkoja ja suoja-aineita! Tervetuloa ostoksille!

 

 

Meidät löydät myös somesta! ↓ #tuppukaluste #kotoistaläpielämän

InstagraMFACEBOOKTiKTok

KÄYTTÄJÄTUNNUS
SALASANA

Kirjautuminen

Kirjaudu sisään antamalla
tunnuksesi ja salasanasi.

› Uusi asiakas? Rekisteröidy tästä.
› Unohtuiko salasana?

Sulje sivuvalikko