Sängyt ja patjat

 

Ehdottomasti yksi kodin tärkeimmistä huonekaluista on sänky. Siinä vietämme suuren osan elämästämme, joten on järkevää hankkia laadukas vuode. Meidän verkkokaupastamme löydät laadukkaita sänkyjä ja patjoja edullisesti. Oli suunnitelmissa sitten hankkia runkosänky, jenkkisänky, joustinpatja, moottorisänky tai vaikka kunnon petauspatja, löydät ne kaikki laajasta valikoimastamme edullisesti. Voit maksaa sänkyostoksesi halutessasi myös laskulla tai kätevästi osamaksulla. Meiltä järjestyy myös kotiinkuljetus edulliseen hintaan ympäri Suomen.  Jos et löydä verkosta haluamaasi sänkyä, ota yhteyttä myymäläämme. Tervetuloa ostoksille – Meillä laadukas sänky on myös edullinen!

 

Lue vinkkejä sopivan sängyn valitsemiseen blogistamme:

Sängyn valinnasta usein kysyttyä:

 

Miten valita sopiva sänky?

Sopivan sängyn valintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten nukkumisasento, kehon tarpeet ja henkilökohtaiset mieltymykset. Ensinnäkin on tärkeää kokeilla erilaisia sänkyjä ja selvittää, mikä tuntuu mukavimmalta omasta mielestä niissä asennoissa, joissa yleisimmin nukkuu. Siinä samassa kannattaa miettiä miten jämäkästä sängystä pitää ja kuinka suurta tukea selkä tarvitsee, jotta selkäranka pysyy neutraalissa asennossa. Materiaalien kohdalla kannattaa miettiä, että pitääkö enemmän esimerkiksi kehon painoon ja lämpöön reagoivista viscoelastisista materiaaleista vai esimerkiksi Latex luonnonkumista, joka sopii esimerkiksi yöhikoilusta kärsivälle mainiosti! Lisäksi on hyödyllistä ottaa huomioon sängyn koko ja mahdolliset lisäominaisuudet, kuten säädettävyys.

 

Onko pehmeä sänky hyvä selälle?

Pehmeä sänky voi olla hyvä vaihtoehto toisille, mutta se riippuu yksilöllisistä mieltymyksistä ja tarpeista. Pehmeä sänky tarjoaa yleensä pintapehmeyttä ja mukavuutta, mikä voi tuntua erityisen miellyttävältä niille, jotka pitävät pehmeämmästä alustasta. Se voi myös tarjota paremman paineenlievityksen erityisesti hartioissa ja lonkissa.

Kuitenkin on tärkeää muistaa, että liian pehmeä sänky voi aiheuttaa selkäkipuja tai epämukavuutta niille, jotka tarvitsevat enemmän tukea selälleen. Siksi on suositeltavaa valita sänky, joka tarjoaa sopivan tasapainon pehmeyden ja tuen välillä, jotta se sopii omiin tarpeisiin ja edistää terveellistä ja mukavaa unta.


Onko kova sänky parempi selälle?

Vaikka kova sänky voi tarjota tuntuman paremmasta tukevuudesta, se ei välttämättä ole paras vaihtoehto kaikille. Liian kova sänky voi aiheuttaa paineen kohdistumista tietyille kehon alueille, kuten lonkkiin ja olkapäihin, mikä voi johtaa epämukavuuteen ja jopa selkäkipuihin. Ihanteellinen sänky tarjoaa riittävästi tukea pitämällä selkärangan neutraalissa asennossa ja jakamalla painon tasaisesti kehon eri osiin. Siksi on tärkeää valita sänky, joka tarjoaa riittävän tuen selälle ja samalla on tarpeeksi joustava mukavuuden takaamiseksi.

 

Kannattaako hankkia moottorisänky?

Moottorisängyn hankkiminen on hyödyllistä heille, jotka arvostavat sängyn säädettävyyttä ja mukavuutta nukkuessa sekä levossa. Säädettävät ominaisuudet, kuten päätyjen ylös ja alas säätäminen, mahdollistavat erilaisten nukkuma- ja lepoasentojen kokeilemisen, mikä voi lievittää selkä- tai nivelkipuja ja parantaa unen laatua. Esimerkiksi jalkoja ylös nostamalla niiden lepuuttaminen onnistuu helpommin tai esimerkiksi pään päätyä nostamalla lukeminen rennosti sängyssä onnistuu miellyttävämmin. Pariskunnille moottorisänky voi tarjota mahdollisuuden säätää puolien asentoja erikseen, mikä voi lisätä molempien nukkujien mukavuutta. Vaikka moottorisängyt voivat olla hinnakkaampia kuin perinteiset sängyt, niiden tarjoamat lisäominaisuudet ja mukavuus tuovat lisäarvoa ja -mukavuutta niin uneen kuin vapaa-aikaan.

 

Milloin on aika ostaa uusi sänky?

Sängyn vaihtamisen tarve riippuu useista tekijöistä, kuten sängyn iästä, käytöstä, mukavuudesta ja mieltymysten tai kehon tarpeiden muutoksista. Yleisesti ottaen on suositeltavaa harkita sängyn vaihtoa noin 7–10 vuoden välein, sillä tämän ajanjakson jälkeen sen tuki ja mukavuus saattavat heikentyä.

Lisäksi on muita merkkejä, jotka voivat viitata siihen, että sänky on vaihdettava:

  • Sängyssä on näkyviä kuoppia tai lommoja, jotka eivät palaa alkuperäiseen muotoonsa.
  • Sängyssä on näkyviä vaurioita, kuten repeämiä tai vahingoittuneita jousia.
  • Sänky aiheuttaa selkäkipuja tai nivelongelmia nukkuessasi.
  • Sänky on menettänyt kimmoisuutensa ja tuntuu epämukavalta nukkuessasi.

KÄYTTÄJÄTUNNUS
SALASANA

Kirjautuminen

Kirjaudu sisään antamalla
tunnuksesi ja salasanasi.

› Uusi asiakas? Rekisteröidy tästä.
› Unohtuiko salasana?

Sulje sivuvalikko