Näin sisustat kotisi eteisen käytännölliseksi ja toimivaksi

Blogi » Näin sisustat kotisi eteisen käytännölliseksi ja toimivaksi

31.03.2022

 

Kuvan Herne liukuovikaapistoon mahtuu reilusti takkeja ja muita ulkovaatteita säilytykseen.

Monipuoliset ja toimivat säilytysratkaisut

Eteistilojen sisustusratkaisuihin vaikuttaa eniten eteistilan koko ja taloudessa asuvan perheen tarpeet. Useissa kodeissa eteistilat ovat neliömäärältään melko pieniä, jonka vuoksi jokainen mahdollinen neliö kannattaa eteisen säilytys ratkaisuissa ottaa käyttöön mahdollisimman tehokkaasti ja käytännöllisesti. Eteistiloissa säilytysratkaisujen toimivuus ja monipuolisuus korostuvat perheen koon kasvaessa, sillä mitä enemmän perheen jäseniä, sitä enemmän löytyy säilytystilaa tarvitsevia vaatteita ja kenkiä. Eteinen myös pysyy helpommin siistimpänä, kun säilytysratkaisut on suunniteltu mahdollisimman toimiviksi ja monipuolisiksi. Kun jokaiselle vaatteelle ja kengälle on oma paikkansa, päätyvät ne myös helpommin oikeille paikoilleen. Tällöin ne myös löytyvät helpommin, kun jokainen perheen jäsen tietää mikä eteisen kaappi on juuri niitä varten.

 

Pienehköihin eteisiin voi valita esimerkiksi 90 cm leveän Industrial vaatekaapin ulkovaatteiden säilytystä varten.

 

Kaikkia takkeja ja muita ulkovaatteita ei välttämättä haluta pitää näkyvillä, jonka vuoksi eteistilassa onkin hyvä olla reilun kokoinen vaatekaappi niiden säilyttämistä varten. Tarpeiden mukaan vaatekaappiin kannattaa valita esimerkiksi tankotilaa, hyllyjä, rullakoreja ja vaikkapa housutankoja. Joihinkin tiloihin sopivan kokoinen vaatekaappi voi löytyä ihan vakiokokoisista vaatekaapeista, joista löytyy leveydeltään, syvyydeltään ja korkeudeltaan hyvin eri kokoisia vaihtoehtoja. Vaatekaappia etsiessä kannattaa myös miettiä onko tilaan toimivampi valinta saranaovellinen kaappi vaiko sitten liukuovellinen kaappi, joka vie syvyys suunnassa huomattavasti vähemmän tilaa.

 

Kuvassa esimerkki Lakeus Desingnin mittatilausvaatekaappeihin valittavissa olevista elementeistä.

 

Toisinaan tilan koko rajoittaa vaatekaapin kokoa tai tila halutaan käyttää hyödyksi ihan sentilleen, jolloin paras vaihtoehto on valita eteiseen mittatilaus vaatekaappi. Myös niistä on saatavana sekä saranaovellinen että liukuovellinen versio. Mittatilaus liukuovikaappi onkin erinomainen vaihtoehto juuri silloin, kun kaapin ei haluta vievän syvyyden osalta ylimääräistä tilaa ja huoneen korkeus ja leveys halutaan hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti. Laadukkaat mittatilaus liukuovikaapit ovat myös erittäin pitkäikäinen ja laadukas vaihtoehto, sillä valikoimaamme kuuluvien Lakeus Designin liukuovikaappien pyörästöjen takuu on jopa 25 vuotta. Liukuovikaappien käytännöllisyyttä voi lisätä myös valitsemalla niiden oviin peilin tai peilejä, jotka tuovat samalla myös tilavuuden tuntua eteistiloihin. Mikäli eteisestä löytyy jo käytännöllinen ja käyttötarkoitukseensa sopiva saranaovellinen kaapinrunko, voi siitä helposti muuntaa tilaa säästävämmän liukuovikaapiston poistamalla kaapista saranaovet ja tilaamalla tilalle mittatilauksena valmistettavat liukuovet juuri haluamallaan värillä!

 

Modernia ilmettä eteisen sisustukseen tuot Topix eteispenkillä ja Topix kenkäkaapilla.

 

Vaatekaappien sijaan tai lisäksi tilaan saatetaan kaivata myös kenkäkaappeja ja naulakoita. Kenkäkaapeista löytyy monenvärisiä ja monenlaisia vaihtoehtoja aina todella sirokokoisista kaapeista suurempiin useiden kenkäparien kaappeihin. Toisinaan kenkien halutaan olevan ihan näkyvillä, jolloin kenkäteline voi olla kaikista käytännöllisin ratkaisu, jolloin eniten käytettävät kengät voi nopeasti napata telineestä mukaansa. Mikäli kaikkia takkeja ei haluta säilyttää ovien takana, voi kotiin hankkia myös seinänaulakon tai pystynaulakon, johon takin saa ripustettua nopeasti ja helposti heti sisään tullessa. Myös vieraita ajatellen tällainen eteisen naulakko voi olla käytännöllisin ratkaisu, jolloin kaappien sisältöä ei tarvitse tuoda esille vieraille ripustuspaikkaa näyttäessä.

 

Pirteyttä eteistilaan voit tuoda esimerkiksi keltaisella, punaisella tai vaikkapa vihreällä Colorado seinänaulakolla!

 

Säilytyskalusteiden lisäksi eteistiloissa saatetaan tarvita esimerkiksi istuinpaikkaa, jotta lapsien pukeminen tai kenkien sitominen käyvät vaivattomammin. Eteisen penkkinä voikin toimia siis esimerkiksi tavallinen tuoli tai sitten kenkäpenkki, jonka istuimen alapuolella on säilytystilaa kenkiä ajatellen. Laskutasona esimerkiksi käsilaukkua tai avaimia varten eteiseen voi sijoittaa jonkin pienen pöydän tai eteisen lipaston, jossa voi samalla säilyttää esimerkiksi heijastinliivejä, sateenvarjoja ym. ulos lähtiessä tarvittavia pienesineitä.

 

Kevyet ja ilmavat Padova eteispenkit ja Padova seinänaulakot sopivat mainiosti pieneenkin eteiseen!

 

Helppohoitoiset ja kauniit eteisen matot

Merkittävä osa eteisen siisteyttä ja helppohoitoisuutta ovat eteisen matot. Heti oven eteen usein kannattaa laittaa matto, johon voi pyyhkiä kenkänsä kuiviksi ja puhtaiksi ennen pidemmälle eteiseen menemistä. Tällaiseen sopii mainiosti esimerkiksi hyvin hiekan ja muun liian nappaava lyhytnukkainen kuramatto, jossa on käytännölliset ja napakasti lattiaa vasten pysyvät kumiset reunukset. Tämän lisäksi eteistilaan usein laitetaan jokin muu sileäpintainen ja helppohoitoinen matto, josta lika on helppo imuroida tai vaikkapa jopa mopata! Usein eteisen matossa on hyvä olla käytännöllinen liukumaton pohja, joka pitää maton paikoillaan hieman vauhdikkaammissakin sisään tuloissa ja lähdöissä. Varsinkin lattialämmityksellisissä tiloissa tulee kuitenkin muistaa, että vettä ei saa jäädä maton ja lattian väliin, jotta kumipohja ei tartu lattiaan kiinni lämmön ja veden yhteisvaikutuksesta.

 

 

Älä unohda eteistilojen valaistusta

Eteisen valaisin on suuressa roolissa eteisen sisustuksessa, sillä luonnonvaloa ei välttämättä pääse tilaan kovin paljoa, jolloin huoneen valon määrä riippuu pitkälti tilassa käytettävistä valaisimista. Eteisen valaisin on myös ensimmäinen valaisin, joka havaitaan kotiin saapuessa, jolloin esimerkiksi näyttävä riippuvalaisin voi toimia tilassa kauniina katseen vangitsijana. Toisaalta jos eteistila on pieni ja eteisen kaapissa on saranaovet, jotka aukeavat lähelle kattovalaisinta, voi olla kannattavaa valita huoneeseen katon myötäisempi plafondi- tai kohdevalaisin. Eteisen sisustusta mietittäessä on monta asiaa, jotka on hyvä ottaa huomioon, mutta käytännöllisen kokonaisuuden aikaan saaminen käy lopulta helposti, kun perheen tarpeet ja tilan kokorajoitteet otetaan huomioon kokonaisuudessaan.

KÄYTTÄJÄTUNNUS
SALASANA

Kirjautuminen

Kirjaudu sisään antamalla
tunnuksesi ja salasanasi.

› Uusi asiakas? Rekisteröidy tästä.
› Unohtuiko salasana?

Sulje sivuvalikko