Mittatilaussohvat ja moduulisohvat - Sohva kotisi mittojen mukaan

Blogi » Mittatilaussohva - Sohva kotisi mittojen mukaan

27.01.2022

 

Mitä kannattaa mitata ja miettiä jo kotona ennen sohva ostoksille lähtöä?

 

1.      Mittaa tulevan sohvan paikan mitat ja kirjoita ne ylös paperille, jotta voit helposti tarkistaa ne vielä myymälässäkin muistilapulta. Mittaa siis maksimimitat, eli minkä kokoinen sohva voi suurimmillaan kyseisessä tilassa olla. Mikäli mittaat vain nykyisen sohvasi koon, voi jäädä huomioimatta se, että tilaan mahtuisi esimerkiksi isompi tai toisen mallinen sohva. Mikäli tilaan mentäessä kuljetaan ahtaiden oviaukkojen läpi, myös niiden koko kannattaa mitata, jotta voidaan varmistua siitä, että sohva pystytään viemään paikalleen. Mittojen lisäksi suosittelemme ottamaan vaikka vielä puhelimella kuvan tilasta, johon sohva tulee, jotta sohvakokonaisuutta on helpompi suunnitella myymälässä.

 

2.      Mieti huoneen mallia ja kulkureittejä sohvan mallin kannalta. Toisiin tiloihin esimerkiksi sohvan divaani sopii kummalle puolelle tahansa, kun taas toisissa tiloissa väärälle puolelle sijoitettu divaaniosa voi tehdä kulkureitin huoneessa ahtaaksi. Kannattaa miettiä myös se, tuleeko sohva mahdollisesti ikkunan eteen, jotta osataan valita valonkestoltaan riittävän laadukas kangas, jotta sohvan väri ei lähde voimakkaasti muuttumaan auringon valon vaikutuksesta. Myös ikkunoiden alareunan korkeus lattiasta nähden kannattaa mitata, mikäli ei halua sohvan tulevan liiaksi ikkunan eteen.

 

3.      Millaiseen käyttöön sohva tulee? Tykkääkö talonväki ennemminkin istua ryhdikkäästi vai ennemminkin löhöillä sohvalla? Nämä asiat vaikuttavat siihen onko esimerkiksi kahdella divaaniosalla varustettu sohva parempi valinta kuin esimerkiksi kaksi suoraa erillistä sohvaa.

 

4.      Mieti, millaisia tarpeita teillä on sohvan verhoilumateriaalien suhteen. Verhoilumateriaaleja on useita aina aidosta nahasta luonnolliseen pellavaan ja siitä helppohoitoisiin keinokuituihin. Näihin tarpeisiin vaikuttavat esimerkiksi onko perheessä lapsia tai lemmikkieläimiä, onko taloudessa tapana ruokailla tai napostella sohvalla ollessa tai mitkä perheen mieltymykset ylipäätään ovat eri materiaaleja kohtaan.

 

Kun yllä olevia kysymyksiä on ehditty miettiä ja mitat on listattu ylös, kannattaa lähteä tutustumaan tarkemmin tarjolla oleviin vaihtoehtoihin. Valikoimamme sohvia on paljon esillä verkkokaupassammekin, mutta monet tuotteet ovat niin laajalti tarpeiden mukaan räätälöitävissä, että mikäli juuri sopivaa sohvaa ei sivuiltamme löydy, kannattaa tulla käymään myymälässämme tai olla yhteydessä asiakaspalveluumme sopivien vaihtoehtojen kartoittamiseksi.

 

Terävällä kulmapalalla varustettu Soft-Kalusteen Alias moduulisohva

 

Moduulisohvien monet mahdollisuudet

 

Monen kotimaisen valmistajan valikoimiin kuuluu moduulisohvia, joista on helppo koostaa lukuisia erilaisia kokoonpanoja moniin eri tiloihin. Valmiista moduleista löytyy monen kokoisia paloja aina nojatuoli leveydellä olevista istuimista kolmen istuttaviin suoriin osioihin. Näitä osia sitten vielä täydentävät kulmapalat, joita löytyy myös monenlaisia. Terävä kulma vie tilaa vähemmän kuin loiva malli, mutta samalla se vähentää istuintilaa, sillä terävän kulmapalan kohdalla ei välttämättä ole kovin mieluisaa istua vähäisen jalkatilan vuoksi. Mikäli myös kulmassa halutaan istua, suosittelemme ehdottomasti kaarevaa kulmaa, jotta istuinmukavuus ja tila säilyvät myös kulmapaikan kohdalla. Edellä mainittujen kulmapalojen lisäksi sohvaan voi valita myös niin kutsutun avokulmasohva osan, jolloin sohvan päähän ei tule lainkaan mukaan käsinojaa, vaan pääty on nimensä mukaisesti avoimena. Myös kooltaan usein avokulmaa sirommat divaaniosat ovat sohvissa suosittuja, kun sohvaan halutaan tilaa rennommalle löhöilylle. Rentoutta istuttavuuteen voi moduulisohvaan lisätä myös saman tuoteperheen rahilla, jolloin osa istujista voi nostaa jalkansa myös sen päälle loikoillakseen rennommin. Toisaalta kokonaisuuteen voi hakea kontrastia valitsemalla sohvan äärelle ihan jonkun toisenlaisen rahin toisesta tuoteperheestä!

 

Sohvan käsinojien valintaan vaikuttaa koon ja mielipiteiden lisäksi se, halutaanko sohvalla makoilla päätä käsinojalla lepuuttaen. Mikäli tapana on makoilla näin, kannattaa käsinojaksi valita leveämpi ja loivempi käsinoja tai vaihtoehtoisesti riittävän pitkä sohvaosa, jotta makoilu on miellyttävää niskankin osalta.  Mikäli kuitenkin tärkein kriteeri on tilan säästäminen, on mahdollisimman kapea käsinoja hyvä vaihtoehto. Lisäosana joihinkin moduulisohvista on saatavana myös niskatyyny, jolla on mahdollista saada lisätukea matalaselkänojaiseen sohvaan.

 

 

 

 

 

 
Mihin muuhun moduulisohvassa voi vaikuttaa?

Moduulisohvissa on myös paljon muita seikkoja, joihin voi moduulien koon lisäksi vaikuttaa. Esimerkiksi Etelä-Pohjanmaalaisen Soft-Kalusteen Suomessa valmistamassa Alias moduulisohvassa voi istuja valita istuinsyvyyden omien mieltymyksiensä mukaan kahden eri syvyyden väliltä. Suurempi 65 cm syvyys mahdollistaa rennon loikoilun sohvalla ja tätä istuinkokemusta täydentämään on valittu pehmeämmästä vaahtomuovista valmistetut istuintyynyt. Istuinsyvyydeltään pienempi 55 cm syvä istuintyyny on valmistettu napakammasta vaahtomuovista, jonka ansiosta sohvalla on miellyttävä istua ryhdikkäämminkin. Näitä istuinkokemuksia täydentämään voi oman makunsa mukaan valita jämäkät vaahtomuovista valmistetut selkätyynyt tai pehmeämmät vanusta valmistetut selkätyynyt. Valitsemalla pehmeät istuin- ja selkätyynyt saadaan aikaan todella rento ja loikoiluun idyllinen sohva, kun taas napakat istuin- ja selkätyynyt valitsemalla saadaan ryhdikäs ja napakka kokonaisuus erityisesti istumista varten. Mikäli mielii kotiinsa jotain siltä väliltä, kannattaa harkita esimerkiksi pehmeiden istuintyynyjen ja napakoiden selkätyynyjen yhdistämistä.

 

 

 

Sohvan koon ja istuin- sekä selkätyynyjen materiaalivalintojen jälkeen varmasti yksi merkittävimmistä päätöksistä on valita sopivin verhoilumateriaali sohvaan. Verhoilumateriaaleja on olemassa useita ja eroja materiaalien väliltä löytyy niin käytettävyyden, laadun kuin ulkonäön osalta. Esimerkiksi tässä kirjoituksessa esittelmämme kotimaisen Alias moduulisohvan verhoilun voi valita jopa satojen vaihtoehtojen väliltä. Aliakseen voi valita esimerkiksi kauniin ja käytännöllisen aidolla nahalla ja keinonahalla verhoillun kokonaisuuden, joka elävöityy kauniisti ajan saatossa. Tällöin sohvan kulutuspinnat on verhoiltu laadukkaalla ja kestävällä aidolla nahalla, kun taas sohvan taustaosat on verhoiltu samanvärisellä, mutta edullisemmalla keinonahalla, sillä kulutusta näihin pintoihin ei niinkään kohdistu. Perheisiin, joissa on lapsia tai lemmikkieläimiä, voidaan suositella esimerkiksi helposti puhtaana pidettävää keinokuidusta valmistettua kangasta, jonka pinta on likaa ja kosteutta hylkivä, mikä tekee sohvasta erittäin helppohoitoisen. Kankaita on moduulisohviin saatavana todella paljon erilaisia, joten jokainen perhe varmasti löytää mieluisimman eri kangas- ja värivaihtoehtojen joukosta. Kankaiden ominaisuudet niin helppohoitoisuuden, valonkeston, nukkaantumisen kuin hankauskestonkin osalta vaihtelevat, jonka vuoksi suosittelemmekin kääntymään henkilökuntamme puoleen juuri teidän kotiinne sopivimman kankaan löytämiseksi. Kankaan valinnan jälkeen voi moduulisohvaan valita myös haluamansa väriset jalat hakemalla esimerkiksi kontrastia sohvan väriin nähden.

 

Esimerkiksi Alias moduulisohvan jalkojen värin

voi valita 11 vaihtoehdon joukosta!

 

Alias moduulisohvaan löytyy myös kolme erilaisiin tarpeisiin sopivaa käsinoja vaihtoehtoa!

 

Entä jos valmiista moduleista ei löydy sopivan kokoista sohvaa?

 

Toisinaan vaaditut mitat ovat niin tarkat tai erikoiset, että sen kokoista sohvaa ei valmiista moduleista ole muodostettavissa käsinojia tai istuinosan leveyksiä vaihtamallakaan, vaikka moduulivalikoima onkin suuri. Tällöin voi tulla tarpeeseen teettää sohva juuri näiden omien mittojen mukaan! Tällainen mittatilausvaihtoehto on saatavana esimerkiksi Soft-Kalusteen valmistamasta Alias moduulisohvasta. Mikäli tulee tarvetta juuri omien mittojen mukaan valmistetulle sohvalle, suosittelemme ehdottomasti kääntymään asiakaspalvelumme puoleen myymälässämme tai sähköpostitse. Tällöin etsimme kanssasi juuri tarpeisiisi sopivan kokonaisuuden ja voit määrittää juuri haluamasi pituuden ja leveyden sohvalle. Tällä tavalla voit tilata omaan kotiisi tavallista mallistoa pienemmän tai suuremman sohvan. Ota siis tarvittavat mitat ylös ja pyydä meiltä tarjous haluamasi kokoisesta sohvasta ja tehdään olohuoneesi sisustuksesta siten mahdollisimman käytännöllinen ja koko perhettä miellyttävä.

 

KÄYTTÄJÄTUNNUS
SALASANA

Kirjautuminen

Kirjaudu sisään antamalla
tunnuksesi ja salasanasi.

› Uusi asiakas? Rekisteröidy tästä.
› Unohtuiko salasana?

Sulje sivuvalikko