Nukkuminen refluksivaivojen kanssa: Vinkit olon ja unenlaadun parantamiseksi

Blogi » Nukkuminen refluksivaivojen kanssa: Vinkit olon ja unenlaadun parantamiseksi

 
 

Yleiset ja ikävät oireet

Refluksitauti on yleinen ruoansulatusvaiva, joka aiheuttaa epämukavia oireita. Yleinen vaiva on närästys, joka tuntuu polttavana tunteena rintalastan takana, erityisesti aterian jälkeen ja makuulla. Toinen pääoire on karvaan mahansisällön nousu suuhun. Tauti on usein pitkäaikainen ja voi haitata merkittävästi myös yöunia ja täten kokonaisvaltaista hyvinvointia. Oireita voi kuitenkin helpottaa monella eri tavalla ja hoitoon kuuluu aina lääkkeetön itsehoito. Lääkkeettömässä hoidossa kannattaa kiinnittää huomiota myös omiin nukkumistapoihin ja sopivan sängyn valintaan.

 

Korotettu pään asento

Refluksitaudin hoitoon suositellaan usein nukkumista pää hieman koholla. Yöllisiä oireita voi helpottaa korottamalla sängyn pääpuolta noin 15–20 cm. Tämä auttaa estämään mahahapon nousemisen takaisin ruokatorveen ja voi lievittää närästysoireita. Nukkuminen vasemmalla kyljellä saattaa myös helpottaa. Jo pienikin pään kohotus helpottaa oloa myös flunssassa ja allergiaoireilussa.

 

 

 

 

Korkealaatuiset sängyt refluksitaudin hoitoon

Laadukas moottorisänky voi olla erinomainen valinta refluksivaivoista kärsivälle, sillä se tarjoaa  säätömahdollisuuksia vaihtuvan tarpeen ja mieltymysten mukaan. Unissa Premium moottorisängyn portaaton säätö jalko- ja pääpäädyssä auttavat nukkujaa mukavan nukkumisasennon löytämisessä. Patja on kiinteästi integroitu sänkyyn, jolloin se pysyy hyvin paikoillaan sänkyä säädettäessäkin. Patjan tavallista korkeampi pussijousitus tukee kehoa juuri sen mukaan, miten nukkujan paino jakautuu ja auttaa pitämään selkärangan oikeassa asennossa. Tämä lisää nukkumismukavuutta ja parantaa yöunen laatua. Moottorisänky tarjoaa apua myös levottomiin jalkoihin ja selkävaivoihin. Se on hyvä valinta myös heille, jotka haluavat rentoutua lukemalla tai katsomalla televisiota.

 

Unissa Premium moottorisängyn erikseen säädettävät päädyt tekevät sängystä miellyttävän käyttää.

 

Reflux petauspatja tehostaa unta

Reflux petauspatja on suunniteltu tukemaan parempia yöunia. Sen korotettu yläosa ehkäisee refluksioireilussa tapahtuvaa takaisinvirtausta.

Patja mahdollistaa optimaalisen nukkuma-asennon, sillä se on valmistettu viscoelastisesta vaahtomuovista, joka reagoi kehon lämpöön ja painoon. Päällä on suositeltavaa käyttää petauspatjan suojaa, sillä se auttaa puhtaanapidossa ja pidentää petauspatjan käyttöikää.

 

 

 

Reflux-petauspatjan tyynypuolen paksuus

on 18 cm.


Muista myös muut suositukset

  •  Vältä runsasrasvaista, vatsaa ärsyttävää ruokavaliota ja ruokatorven sulkijalihaksen toimintaa heikentäviä ruokia
    (esimerkiksi suklaa, sipuli, kolajuomat, sitrushedelmät, tomaatti ja kahvi) 
  •  Liiku säännöllisesti
  •  Säilytä normaali paino
  •  Vältä tupakointia ja runsasta alkoholinkäyttöä
  •  Rajoita päivittäistä istumisaikaa

 

Yhdistämällä laadukkaan sängyn terveellisiin elämäntapoihin, voit hallita refluksitaudin oireita paremmin ja parantaa elämänlaatua. Muista kuitenkin keskustella lääkärisi kanssa, ennen kuin teet suuria muutoksia esimerkiksi ruokavalioosi tai liikuntarutiineihisi, jotta saat yksilöllistä neuvontaa.

 

Tarvitsetko apua sopivan sängyn valinnassa? Tutustu monipuoliseen vuodevalikoimaan ja ota rohkeasti yhteyttä!

 

#kotoistaläpielämän

 

 

 

 

KÄYTTÄJÄTUNNUS
SALASANA

Kirjautuminen

Kirjaudu sisään antamalla
tunnuksesi ja salasanasi.

› Uusi asiakas? Rekisteröidy tästä.
› Unohtuiko salasana?

Sulje sivuvalikko