Kevään 2022 sisustustrendit

Blogi » Kevään 2022 sisustustrendit

24.03.2022

 

Monte 3-istuttava sohva vihreällä sametilla verhoiltuna ja musta Copenhagen sohvapöytä

 

 

1. Kestävät ja ajattomat sisustusratkaisut

 

Yhä korostuen haetaan edellisiin vuosiin nähden aikaa ja kulutusta kestäviä sisustusratkaisuja, jotka ovat helposti muihin sisustuselementteihin yhdistettävissä. Kalusteiden kohdalla halutaan panostaa laatuun, jotta tuotteesta on iloa mahdollisimman pitkään! Tämän vuoksi erittäin tärkeässä roolissa ovatkin laadukkaat ja kestävät materiaalit, jotka sopivat haluttuun käyttötarkoitukseen. Myös helppohoitoisuus korostuu, sillä se helpottaa arkea ja lisää myös tuotteen käyttöikää, kun se pysyy helpommin ja pidempään siistinä ja hyväkuntoisena. Uusia trendejä sisustuksen saralla nousee yhä vuosittain, mutta uudet ne ovat helpommin sovitettavissa edellisten vuosien trendeihin, jolloin tuotteet muodinkin näkökulmasta ovat pitkäikäisempiä.

 

 

Kuvioinnit ja pintamateriaalien elävyys saavat näkyä myös kovapintaisissa huonekaluissa, kuten kuvan Vilja tasossa ja Vilja senkissä.

 

2. Värit yhdistelmä maanläheisiä, pastellisia ja kirkkaita sävyjä!

Vuonna 2022 erityisesti maanläheisen harmaat sekä vihertävän ja sinertävän sävyt ovat suuressa suosiossa. Näiden lisäksi myös beige pitää yhä pintansa varmastikin sen helpon ja ajattoman yhdisteltävyyden ansiosta. Näihin maanläheisiin sävyihin saadaan kuitenkin vastapainoa, pirteyttä ja raikkautta kirkkaan räiskyvistä väreistä, kuten esimerkiksi puhtaasta kirkkaan sinisestä. Mikäli väreistä pitää erityisen paljon, voi erilaisten kirkkaiden sävyjen kanssa yhdistää vielä ihanan hempeitä pastellisia sävyjä, kuten liilaa, vaalean keltaista tai vaikkapa laventelin sinistä! Mikäli taas on hieman varovaisempi värien käyttäjä sisustuksen suhteen, saa trendikkään kokonaisuuden yhdistelemällä myös pelkkiä maanläheisiä ja pastellisia sävyjä. Mutta nyt jos koskaan kannattaa rohkeasti kokeilla eri värejä ja näyttäviäkin kuoseja, jotka ovat saaneet vaikutteita 70-luvun ja 90-luvun trendeistä. Suosionsa edellisien vuosien tapaan säilyttävät myös erilaiset puun värit ja musta, jotka ovat viimeisten vuosien aikana vakiinnuttaneet suosionsa erityisesti kodin huonekaluissa ja seinissä.

 

Trendikästä mustaa kotimaisissa Hiipakan tuotteissa - Vilja vitriini, Luna sohvapöytä ja Vilja 150 cm taso.

 

3. Suositut materiaalit huonekaluissa ja matoissa

Puu on erittäin suosittu materiaali huonekalujen saralla sen kestävyyden ja trendikkäiden luonnollisten sävyjen ansiosta. Esimerkiksi ruokailuryhmien osalta suosio nousee erityisesti luonnonväristen koivuisten ruokailuryhmien kohdalla. Puisten huonekalujen suosio ei rajaudu mihinkään tiettyyn puulajiin, jonka ansiosta puisista tuotteista onkin saatavana laaja kirjo aina koivusta saarniin ja tammesta mäntyyn. Tämän ansiosta myös värisävyjä löytyy paljon aina vaaleista puun sävyistä tumman pähkinäisiin sävyihin. Puun sävyyn kontrastia haetaan esimerkiksi mustalla metallilla, jolla usein tuodaan myös keveyttä ja ilmavuutta huonekalulle esimerkiksi kalusteen jalkojen muodossa.

 

Puukuvioinnin suosio näkyy myös levymateriaaleissa, kuten tässä Ray senkissä.

 

Tekstiilien osalta suosiotaan nostavat eläväiset ja mielenkiintoisen epätasaiset pinnat. Tämä näkyy esimerkiksi kauniin ja pinnaltaan eläväisen samettiverhoilun suosiona nii sohvissa, nojatuoleissa kuin ruokapöydäntuoleissakin. Myös vakosamettiset yksityiskohdat sisustuksessa ovat trendikkäitä esimerkiksi rahien ja koristetyynyjen muodossa. Kaikista trendikkäimmän ja näyttävimmän kokonaisuuden saa aikaan yhdistelemällä erilaisia pintamateriaaleja ja värejä keskenään rohkeasti. Tyynyjen kanssa voi leikitellä myös muotojen osalta yhdistelemällä sohvalle esimerkiksi kapeita, pyöreitä ja tavallisia neliön muotoisia koristetyynyjä.

 

Vakosamettisilla Blanca tyynyillä voit tuoda sisustukseen samalla väriä ja kauniin eläväistä pintaa ja pehmeyttä.

 

4. Paljon pyöreitä muotoja

Pyöreitä muotoja on löydettävissä lähes tuotteesta kuin tuotteesta. Sisustuksen kulmikkuutta voidaan pehmentää esimerkiksi pyöreillä matoilla, koristetyynyillä tai vaikkapa tilan tuntua tuovilla peileillä! Myös huonekaluissa pyöreyttä esiintyy esimerkiksi sohvapöytien pyöreissä ja ovaaleissa muodoissa, jotka tuovat vastapainoa usein massiivisille ja kulmikkaille säilytyskalusteille. Myös niin sanotut amebamaiset epämääräiset muodot ovat suosittuja ja kauniita yksityiskohtia sisustuksessa esimerkiksi kukkavaasien muodossa. Vuoden 2022 yksi vahvimmista trendeistä onkin se, että väreillä, muodoilla ja materiaaleilla voidaan leikitellä vapaasti niitä luovasti yhdistellen.

 

 

 

Kaunis San Marino kukkavaasi yhdistelee trendikästä puuta, lasia ja epäsymmetristä muotoilua.

 

5. Etätyöpisteet ovat osa arkipäivää

Vuoden 2022 osalta ei voi olla nostamatta esiin etätyöpisteitä, jotka ovat tulleet jäädäkseen monien kotiin. Koska etätyöpisteet eivät jääneetkään tilapäisiksi ratkaisuiksi, korostuu niiden sisustus sekä ergonomisuuden että esteettisyyden osalta. Työpisteen halutaan olevan toimiva ja ergonominen, jotta työnteko sujuu vaivatta, mutta samalla sen tulisi miellyttää silmää. Koska töitä tehdään paljon kotona, halutaan etätyöpisteen sulautuvan muuhun sisustukseen, jotta se ei pomppaa liian räikeästi silmään muusta sisustuksesta, jolloin työt saattaisivat vaivata mieltä vapaa-ajallakin. Tämän ansiosta tarjonta esimerkiksi sähkökäyttöisten säätöpöytien osalta on entistä laajempi. Käytännöllisten korkeus muistipaikkojen sekä näppärästi ja nopeasti toimivien jalkojen lisäksi pöytiä löytyy monen kokoisia ja värisiä lähes tarpeeseen kuin tarpeeseen. Myös työtuolien halutaan sopivan sisustukseen, jolloin ergonomisen ja hyvillä säädöillä varustetun työtuolin tulee myös näyttää hyvältä.

 

 

Siro Ergo säätöpöytä on erittäin siro vaihtoehto kodin etätyöpisteeksi.

 

Tiivistettynä voidaan sanoa, että vuonna 2022 käytännöllisyys, kestävyys, laadukkuus ja monikäyttöisyys nousevat yhä suurempaan merkitykseen kodin sisustuksessa. Huonekaluilta halutaan enemmän, jotta niiden käyttötarkoitusta voidaan tarvittaessa mukauttaa muuttuviin elämäntilanteisiin ja asuntoihin. Tällaiset pitkäaikaisemmat ja paljon erilaisia tyylejä yhdistelevät trendit mahdollistavatkin juuri sen, että myös aikaisempien vuosien trendien mukana tehdyt hankinnat ovat helposti yhdistettävissä tämän päivän sisustukseen.

 

 

Pyöreät peilit ja vakosamettirahit ovat käytännöllisiä ja vuoden 2022 trendeihin soveltuvia sisustustuotteita!

KÄYTTÄJÄTUNNUS
SALASANA

Kirjautuminen

Kirjaudu sisään antamalla
tunnuksesi ja salasanasi.

› Uusi asiakas? Rekisteröidy tästä.
› Unohtuiko salasana?

Sulje sivuvalikko