Rajaa tuotteita ›

Sileäksi kudotut matot

 

Verkkokaupastamme voi tilata laadukkaita ja edullisia sileäksi kudottuja mattoja. Valikoimastamme löytyy sekä yksivärisiä, monivärisiä että kauniisti kuvioitujakin sileäksi kudottuja mattoja. Matoista on saatavilla myös paljon erilaisia kokoja, joten kotiin löytyy varmasti sinne sopiva matto. Sileäksi kudotut matot soveltuvat erittäin hyvin perheisiin, joissa on lemmikkieläimiä, koska matot on helppo pitää puhtaina. Osa matoista sopii myös talouksiin, joissa on robotti-imuri, koska mattojen pinta on sen verran matala ja sileä, että imuri pääsee kulkemaan niiden päältä sujuvasti. Tilaa sileäksi kudottu matto verkkokaupastamme tai tule ostamaan se Kauhajoen myymälästämme!

 

Selaus  
12
Selaus  
12

Usein kysyttyjä kysymyksiä sopivan maton valinnasta:

 

Millainen matto keittiöön?

Erityisesti sileäpintaiset ja kumipohjaiset matot ovat suosittuja keittiöön. Sileäksi kudotuista matoista löytyy paljon eri kokoisia ja värisiä mattoja ja niiden ehdoton vahvuus keittiötä ajatellen on nimenomaan helppohoitoisuus. Kovan ja sileän pinnan voi tarvittaessa pyyhkäistä nihkeällä mopilla puhtaaksi, mikäli matolle on kaatunut jotain. Sileäksi kudottuja mattoja löytyy sekä kovalla kudotulla pohjalla että liukuestepohjauksella varustettuna. Sileäksi kudottujen kovapintaisten mattojen lisäksi myös hieman pehmeämmät bukleematot ovat suosittuja keittiöihin, sillä ne on helppo vesipestä. Myös muovimatot ovat helppohoitoisuutensa puolesta mainio vaihtoehto keittiöihin.

 

Mitä kannattaa huomioida eteisen maton valinnassa?

Eteisen matossa tärkeää on erityisesti helppohoitoisuus ja paikoillaan pysyvyys. Tämän vuoksi eteiseen kannattaa valita esimerkiksi sileäksi kudottu matto kumipohjalla tai vastaavasti sileäksi kudottu matto kudotulla pohjalla ja sen alle erillinen liukuesteverkko, joka pitää maton paikoillaan eteistiloissa, joiden läpi kuljetaan paljon. On tärkeää kuitenkin huomioida, että erityisesti lattialämmitteisissä eteistiloissa kumipohjaisen maton ja lattian väliin ei saa päästä märkyyttä, sillä kuivaessaan pohja voi tällöin tarttua kiinni. Tämän vuoksi ensimmäiseksi eteistilaan kannattaa hankkia esimerkiksi puuvillasta varmistettu kuramatto, joka pysäyttää enimmät liat ja märkyydet.

 

Minkälainen matto sopii työtuolin alle?

Sileäpintainen ja hyvin paikoillaan pysyvä matto on paras vaihtoehto pyörällisen työtuolin alle. Tällaisia mattoja ovat esimerkiksi kaikki sileäksi kudotut matot, jotka ovat kovapintaisia mattoja, jonka ansiosta ne pysyvät hyvin ryhdissä työtuolin pyörien alla. Lisäksi työtuolien alle on saatavana muovisia työtuolin alusmattoja, jotka ovat läpinäkyviä ja sileitä tuolin alla olevaa lattiaa suojaavia mattoja. Mattoa valitessa kannattaa ottaa huomioon maton riittävä koko. Maton tulisi peittää koko se alue, jolla työtuolilla liikutaan. Mikäli lattian suojaamisen lisäksi haluaa vähentää kaikua, suosittelemme valitsemaan työtuolin alle ennemmin sileäksi kudotun maton, kuin kovaa muovista tuolinalusmattoa. Plyysimatot ja nukkamatot toimivat kyllä hyvinä kaiun vähentäjinä ja siten akustisena elementtinä, mutta työtuolien pyörät eivät pääse liikkumaan tällaisten mattojen päällä, jonka vuoksi ne eivät ole hyvä valinta työtuolin alle.

 

Millainen matto olohuoneeseen?

Olohuoneen voi valita oman makunsa mukaan hyvin monenlaisia mattoja. Erityisesti suosittuja olohuonetiloihin ovat pehmeyttä ja helppohoitoisuutta tuovat plyysimatot ja lyhytnukkaiset matot. Myös kevyet ja kauniin kiiltävät viskoosimatot sopivat olohuonetiloihin niiden ylellisen ulkonäön ansiosta. Perheissä, joissa on lemmikkieläimiä, myös sileäksi kudotut matot ovat erittäin suosittuja niiden helppohoitoisuuden ansiosta. Kooltaan olohuonetiloihin laitetaan yhä isompia mattoja, jotta huone näyttäisi entistä yhtenäisemmältä kokonaisuudelta. Esimerkiksi koko 200x290 cm kasvattaa suosiotaan muiden isojen mattojen ohella, sillä olohuoneen matto halutaan usein laittaa myös sohvan alle.

 

Minkä kokoinen matto ruokapöydän alle?

Ruokapöydän alle mattoa valitessa kannattaa pitää huolta siitä, että matto on jonkin verran pidempi kummastakin päästä kuin itse ruokapöytä. Niillä pöydän sivuilla, joilla istutaan, suositellaan maton tulevan 60 cm yli pöydän reunasta, jotta tuoli pysyy koko ajan matolla myös silloin kun siinä istutaan. Tämä sen vuoksi, että jos matto on liian pieni, voivat tuolin jalat vahingoittaa esimerkiksi maton kanttia tai nostattaa maton reunaa, jos tuolia toistuvasti vedetään kanttireunan yli. Myös joidenkin tuolien rakenteelle on parempi, että jalat ovat tasaisella lattialla, eikä osa jaloista ylempänä kuin toiset. Eli esimerkiksi 80x190 cm kokoisen pöydän alle suosittelemme vähintään 200 cm leveää ja 300 cm pitkää mattoa. Mikäli myös pöydän kummassakin päässä istutaan, tulee tämä 60 cm vara huomioida myös siinä, jolloin voikin olla järkevää hankkia mittatilauksena esimerkiksi 320x300 cm kokoinen matto.

 

KÄYTTÄJÄTUNNUS
SALASANA

Kirjautuminen

Kirjaudu sisään antamalla
tunnuksesi ja salasanasi.

› Uusi asiakas? Rekisteröidy tästä.
› Unohtuiko salasana?

Sulje sivuvalikko